19.11.2018

Rady města Ústí nad Labem 15. 11. 2018

Dotace městským obvodům na výkon sociální práce

Rozpočtové opatření odboru sociálních věcí a kanceláře tajemníka schválila rada města. Rozhodla o poskytnutí účelové neinvestiční dotace pro městské obvody v celkové výši 580 tis. Kč určené na výkon sociální práce:

MO město130 tis. Kč

MO Severní Terasa 170 tis. Kč

MO Neštěmice 150 tis. Kč

MO Střekov 130 tis. Kč

Město opět finančně ocenilo mimořádné sportovní výkony

Poskytnutí dotací na „Mimořádné sportovní výkony – mimořádný sportovní výkon na celorepublikové úrovni“ schválila rada města pro tyto organizace:

•          Athletic Club Ústí nad Labem za „MČR v atletice do 22 let – Matěj Ščerba 2. místo“ -  20.000 Kč

•          EHK karate club za dosažené sportovní výkony na „MČR ŽACTVA“ - 30.000 Kč

•          Taneční skupina Freedom s taneční formací CUBANITA získala 1. místo na Mistrovství České republiky v dětské věkové kategorii – podpora je 30.000 Kč

•          Ústecká akademie plaveckých sportů za Mistrovství České republiky, kde plavci získali řadu medailí včetně zlatých - ve výši 30.000 Kč.

Radní schválili také poskytnutí dotace 20.000 Kč za mimořádný sportovní výkon na mezinárodní úrovni Taneční skupině Freedom. Ta získala na Mistrovství světa za taneční formace ADAMSOVI 3. místo v dětské věkové kategorii.

Poskytnutí neinvestičního příspěvku na provoz Zoologické zahradě Ústí nad Labem

Žádost ředitele Zoologické zahrady Ústí nad Labem o zvýšení příspěvku na provoz pro rok 2018 ve výši 440 tis. Kč projednala rada města. Částku pro zoo schválila v plné výši. Peníze budou použity na úhradu navýšení nákupní ceny jednoho z hlavních druhů krmiv – sena. Toho je letos nedostatek a značně podražilo. ZOO byla nucena na tuto situaci reagovat, a proto zajistila nákup 332 ks balíků sena na pokrytí spotřeby pro letošní zimní sezonu za cenu 1 800 Kč/ balík, což představuje částku 597 tis. Kč. V případě nákupu za původní cenu 500 Kč/ balík, by na pokrytí tohoto nákupu stačila částka ve výši 166 tis. Kč.

Město platí za nepovedenou transakci z roku 1994

S dovoláním k Nejvyššímu soudu ČR ve věci závazku vůči společnosti PK Real neuspělo město Ústí nad Labem. Je tak povinno zaplatit firmě částku 32.146.684,93 Kč, kterou již zastupitelstvo schválilo, a peníze byly pro tuto transakci vyhrazeny. Rada města nyní souhlasila s příslušným rozpočtovým opatřením.

Případ se táhne od roku 1994, kdy tehdejší zastupitelstvo prodalo rozestavěnou budovu sektorového centra na Severní Terase PK Real. Firma však místo 40 milionů korun zaplatila jen 19,5 milionu. Město proto od prodeje ustoupilo a spor zdlouhavě řešily soudy, které střídavě rozhodovaly ve prospěch města a PK Real. Původní částka 19,5 milionu korun se tak během let kvůli úrokům vyšplhala na současných 32,1 milionu korun.

Tel. +420 475 271 469, +420 724 010 680