TISKOVÁ ZPRÁVA Rady města Ústí nad Labem 16. 12. 2015

18.12.2015

Ředitelem Zoologické zahrady Ústí nad Labem, p. o., bude Lubomír Moudrý

Ředitelem zoologické zahrady bude od 1. 1. 2016 Ing. Lubomír Moudrý. O jeho jmenování rozhodla Rada města. Jako jednoznačně nejlepšího kandidáta ho doporučila výběrová komise. "Doporučení komise bylo jednomyslné. Pan Moudrý předložil nejlepší, ucelenou, ale především realistickou koncepci dalšího rozvoje zoo. Nesliboval nesplnitelné, naopak chce ze zoo udělat místo pro relaxaci a odpočinek a získat tak další návštěvníky," říká náměstek primátorky Jiří Madar.
Lubomír Moudrý je absolventem zootechnického oboru agronomické fakulty Vysoké školy zemědělské v Praze. S působením v zoologických zahradách začínal jako chovatel v Zoo Ústí nad Labem. Později se stal inspektorem chovu zvířat a následně ředitelem Zoo Děčín. V čele této zoologické zahrady stál patnáct let. Působil i jako vedoucí oddělení pro marketing a vzdělávání v Zoo Dvůr Králové a jako ředitel kanceláře Unie českých a slovenských zahrad.
Do výběrového řízení na post ředitele ústecké zoo se přihlásilo pět uchazečů. Kromě Lubomíra Moudrého ještě Ing. et Ing. Bc. Borek Franěk, RNDr. Dana Holečková, Ing. Martin Kohl a Mgr. Lukáš Kost.

Jmenování členů dozorčí rady Zoologické zahrady Ústí nad Labem

Radní jmenovali členy dozorčí rady ústecké zoo. V pětičlenné radě zasednou tři bývalí ředitelé Bořek Voráč, Tomáš Kraus a Václav Poživil. Doplní je radní Yveta Tomková a zastupitel Martin Mata. Dozorčí rada se stává součástí zřizovací listiny zoo od 1. 1. 2016. Působení v dozorčí radě je bezplatné. "Věřím, že společně s novým ředitelem zoo Lubomírem Moudrým a dalšími členy dozorčí rady najdeme recept, jak zoo zatraktivnit a přitáhnout návštěvníky tak, aby se nekrčila na chvostu návštěvnosti. Všem bývalým ředitelům není osud zoo lhostejný a chtějí jí pomoci. Rádi využijeme jejich nápadů a zkušeností," říká Yveta Tomková. O zřízení dozorčí rady rozhodli zastupitelé 2. 12. 2015

Jmenování členů dozorčí rady Činoherního studia města Ústí nad Labem

Rada města jmenovala členy dozorčí rady Činoherního studia města Ústí nad Labem. Dozorčí rada je šestičlenná, po dvou zástupcích má zřizovatel, tedy město Ústí nad Labem, dále Asociace profesionálních divadel ČR a sama příspěvková organizace. Zástupci města budou Lukáš Konečný a Jaroslava Šamsová, asociaci budou zastupovat Eva Kejkrtová Měřičková a MgA. Stanislav Doubrava, uměleckou radu Činoherního studia pak Michal Kříž a Renata Vášová.
O zřízení dozorčí rady rozhodli zastupitelé 30. 6. 2015. Složení dozorčí rady vstupuje v platnost dnem jmenování.

Zařazení tématu rozvoje jezer do Strategie rozvoje cestovního ruchu v Ústeckém kraji 2015 – 2020

Rada města rozhodla, že uplatní požadavek na zařazení tématiky rozvoje jezer, vzniklých rekultivací na území Ústeckého kraje, do dokumentu „Strategie rozvoje cestovního ruchu v Ústeckém kraji 2015 – 2020“ jako jednoho z celokrajských témat a to s přihlédnutím k jezeru Milada, které je první takovou lokalitou, otevřenou pro veřejnost. "Jezero Milada má potenciál stát se obrovským turistickým lákadlem nejen pro obyvatele Ústecka a Ústeckého kraje, ale po dokončení rekultivací, zavedení sítí a zázemí, může přilákat i turisty ze zahraničí. Proto je pro nás velmi důležité, aby se do krajské strategie dostalo," říká primátorka Věra Nechybová. Vedení města považuje jezero Milada za jednu z priorit. Bude se ucházet i o peníze z takzvaných "ekomiliard", díky kterým by už v příštím roce mohla vzniknout elektrická přípojka, přístaviště a mola.