9.6.2016

Rozhodnutí primátorky města Ústí nad Labem ze dne 8. 6. 2016

Město získalo vyšší dotaci od MPSV
Primátorka schválila rozpočtové opatření, kterým přerozdělila přijatou finanční dotaci od Ministerstva práce a sociálních věcí. Dotace ve výši 5,066 mil. korun určená pro město byla oproti předcházejícímu roku o víc než 2,7 mil. korun vyšší. Svým rozhodnutím o přerozdělení dotace primátorka významně posílila rozpočty městským jednotlivým obvodům na výkon sociální práce, a to o víc než 600 tisíc oproti roku 2015.

Ve městě budou vyčištěny nádoby na tříděný odpad
Na Severní Terase vznikne pilotní projekt s nádobami na biologický odpad
Primátorka města schválila rozpočtové opatření odboru životního prostředí v celkové výši 300 tis. Kč:
Částka 200 tisíc korun bude použita na vyčištění nádob na tříděný odpad, jejichž vzhled je neupokojivý. Postupně budou na 400 stanovištích v celém městě čištěny zejména nádoby na sklo. Úklid začne po odkvetení stromů.

Částka 100 tisíc korun je převedena na spuštění pilotního projektu. Projekt počítá s rozmístěním 50 nádob na biologicky rozložitelný komunální odpad v městské části Severní Terasa.Nádoby o velikosti 240 litrů budou umístěny na stanovištích tříděného odpadu na sídlišti Severní Terasa, kde obyvatelé odpady třídí nejaktivněji. Tato lokalita byla na základě průzkumu vybrána zejména s ohledem na největší zájem místních obyvatel o třídění biologického odpadu, sídliště tvoří jeden celek s dostatečným počtem obyvatel, s dobrou možností naplánování svozové trasy bez zbytečných přejezdů. Výsyp bude realizován 1x týdně.
Trvání pilotního projektu je plánováno do konce roku 2016. Poté bude projekt vyhodnocen. Pokud se při pravidelných kontrolách, které budou provádět pracovníci odboru životního prostředí, ukáže, že projekt neplní svůj účel (občané nádoby nevyužívají nebo do nádob odkládají směsný komunální odpad), dojde k jeho ukončení před plánovaným termínem.
O plánovaném pilotním projektu byla informována Komise životního prostředí Rady města Ústí nad Labem, všichni přítomní členové vyjádřili souhlas s realizací.

Město doplní veřejné osvětlení za půl milionu korun
Na základě plánu na rozšíření veřejného osvětlení a dle požadavku občanů plánuje město doplnění veřejného osvětlení například v lokalitách s novou výstavbou RD. Proto primátorka

schválila rozpočtové opatření odboru dopravy a majetku, které umožní doplnění stávajícího systému veřejného osvětlení o nové světelné body. V rámci investic je v plánu veřejné osvětlení v ulici Karla Maye (rozšíření o 2 ks) za 19 tis. Kč, ul. Slunná za 55 tis. Kč, v Božtěšicích v ul. Luční za 77 tis. Kč a také osvětlení parkoviště Severní Terasa za 348 tis. Kč. Celková investice bude činit 499 tisíc korun.

Primátorka schválila výstavbu nových přístřešků MHD
Primátorka Věra Nechybová schválila rozpočtové opatření odboru dopravy, kterým zajistila téměř 300 tisíc korun na nové přístřešky. Částečně tak bude řešen neutěšený a dlouhodobě neřešený stav přístřešků MHD, u nichž probíhala pouze oprava a údržba. Primátorka vyslyšela žádosti občanů i zastupitelů. Jedná se o nové přístřešky MHD, a to Hornická – směr do centra, Vaňov – hřbitov – směr do centra a Hilarova – směr do centra.

Ve školní jídelně bude nová pec
Základní škola a Mateřská škola Nová získala rozhodnutím primátorky 94 tisíc korun na nákup třítroubové pece do školní jídelny. Vyměněna bude pec, která sloužila svému účelu již od roku 1980. Výměna zařízení byla nezbytně nutná, proto primátorka města schválila potřebné rozpočtové opatření odboru městských organizací a školství.