TISKOVÁ ZPRÁVA Rady města Ústí nad Labem 13. 1. 2016

18.1.2016

Marketingová smlouva mezi městem a s.r.o. HOKEJ Ústí nad Labem

Rada města posunula termín, ve kterém bude ke schválení předložena marketingová smlouva mezi městem Ústí nad Labem a subjektem HOKEJ Ústí nad Labem s.r.o., a to z 12. ledna 2016 na 10. únor 2016. „Návrh znění marketingové smlouvy byl konzultován s právním oddělením magistrátu, které neshledalo žádné nedostatky,“ upozorňuje 1. náměstek primátorky Jiří Madar.

Bezplatné stání v garážích pod Mariánskou skálou zkráceno

Rada města uložila řediteli Městských služeb Ing. M. Harciníkovi zajistit, aby parkování v patrových garážích pod Mariánskou skálou bylo od 1. února 2016 bezplatné první hodinu. „Zkrácení bezplatného stání v garážích pod Mariánskou skálou je prvním krokem komplexnější aktualizace parkování v Ústí nad Labem. Touto aktualizací se bude zabývat příští Rada města,“ konstatuje náměstek primátorky Pavel Dufek.

Senioři mají svoji radu

Rada města zřídila Radu seniorů, schválila její statut a jmenovala členy. V radě seniorů zasednou Mgr. Věra Franková za Svaz důchodců ČR v Ústí nad Labem, Milena Černá ze Svazu tělesně postižených, Ladislav Frodl z Klubu seniorů při odborové organizaci
Spolchemie, Jiří Dospěl z Klubu důchodců Loko depa, Jiří Bim ze Spolku aktivních seniorů a PaedDr. Květoslava Čelišová, členka Kolegia Rady seniorů ČR a Krajské rady seniorů. Rada seniorů se stala poradním orgánem Rady města. Rada seniorů bude koordinovat akce dříve narozených v Kulturním domě, kde vedení města seniorům nově vyhradilo prostory. „Věříme, že Rada seniorů se na vedení města bude obracet s dalšími doporučeními, která postupně povedou ke společenskému, kulturnímu, vzdělávacímu i sportovnímu obohacení života našich dříve narozených spoluobčanů,“ říká primátorka Věra Nechybová.

Výběrové řízení na Městské noviny

Rada města schválila vyhlášení výběrového řízení na zakázku s názvem „Výroba a distribuce Městských novin Ústí nad Labem na období únor 2016 až říjen 2018“ (tedy do dalších komunálních voleb). Předpokládaná hodnota zakázky je 2 miliony Kč, což odpovídá veřejné zakázce malého rozsahu. Záměrem je plynulé navázání na vydávání Městských novin Ústí nad Labem v roce 2015, čili na dvojčíslo prosinec 2015/leden 2016.
Periodicita Městských novin bude i nadále dvouměsíční, dojde ale k navýšení počtu stránek. Dvouměsíční periodicita Městských novin Ústí nad Labem poskytne větší časový prostor pro další zkvalitnění obsahu každého dvojčísla. Čtenáři by se o tom měli přesvědčit v druhé polovině měsíce února.