Větruše před otevřením

11.09.2009
Restaurace ústeckého zámečku Větruše se v pondělí otevře veřejnosti. Vařit se budou i hotovky.

   Polévka a výběr ze dvou jídel. To je hlavní lákadlo nového provozovatele restaurace Jana Vrby na Větruši, který nabídne tradiční českou kuchyni vařenou moderním způsobem. Zajímavá je nabídka také dalších jídel, mezi kterými nechybí jídla pro děti, těstoviny a hlavní chody.

   „Restaurace prošla velkými změnami. Rozhodně působí velmi útulně a neuvěřitelný je také pohled na město. Mě dnes velmi potěšila prohlídka kuchyně, která využívá všech dostupných nejmodernějších technologií“, řekl náměstek primátora Jan Řeřicha, který byl u předání kuchyně provozovateli Větruše panu Vrbovi. Odborníci při předání zařízení pak potvrdili, že samozřejmostí je šetrná tepelná úprava pokrmů, minimální ztrátovost úbytku na váze při tepelné úpravě tzv. nízkoteplotní vaření.

   První měsíc provozu bude zkušební. „Teprve pak přijde oficiální otevření, zřejmě to bude 11. října“, prozradil Jan Vrba s tím, že slavnostní otevření restaurace Větruše se ponese v historickém stylu.



Větruše před otevřením